Agenda

Pinksterweekend in Ridderkerk 2022

Na twee jaar coronamaatregelen en het jaar daarvoor vanwege de storm is er eindelijk weer een pinkstermarkt. De werkgroep van Stichting Evenementen Ridderkerk is dan ook verheugt dat zij dit jaar aan slag mogen gaan om er weer wat moois  van te maken met tal van activiteiten gedurende het gehele weekend.

Zaterdag 4 juni 2022 start traditiegetrouw de Pinkstermarkt. In het centrum van Ridderkerk komen ongeveer 250 kramen te staan met diverse handelswaren. Tevens is dit jaar door de verbouwingswerkzaamheden in de Blaak uitgeweken naar de Coosje Ayalstraat. Tijdens de markt zijn er diverse optredens van een Braziliaanse brassband en een Spaans zangduo.

Vanaf 20.00 uur is er een muziekavond met als thema ‘Ridderkerk zingt Hazes’.
Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door de band Summerland. Summerland is de huisband van het Mega Piraten Festijn. Naast het optreden van deze band zijn er optredens van Mark van Veen en Perry Zuidam.


Zondag 5 juni is er vanaf 13.30 uur een muziekmatinee met de bigband Skyline Rotterdam. Deze band zal de tijden van Frank Sinatra, Dean Martin en Ella Fitzgerald weer tot leven brengen. Ook is er een optreden van Tom Scott. Hij zal o.a. liederen van Tom Jones ten gehore brengen.


Maandag 6 juni is er de doorkomst van de Roparun. De start is om 10.00 uur om de lopers aan te moedigen en vanaf 13.30 uur is er een muziekcarrousel met o.a. Perry Zuidam, Mirlene, en Belinda Kinnear. Er zullen nog meer artiesten worden toegevoegd.

“Namens de werkgroep wensen wij een ieder veel plezier toe tijdens dit Pinksterweekend”, aldus de SER.

Archieffoto: Erik Jonkman