Agenda

Pinksterweekend Ridderkerk 2023

Zaterdag 27 mei 2023 wordt traditiegetrouw gestart met de Pinkstermarkt. In het centrum van Ridderkerk zullen rond de 250 kramen staan. In tegenstelling tot afgelopen jaar zal dit keer weer gebruik worden gemaakt van de Kerksingel. Op de kerksingel zijn diverse oude ambachten te zien.
Daarnaast heeft de organisatie de Nederlands Kampioen palingroken uitgenodigd. Naast dat er paling gerookt gaat worden op locatie kan men hier ook een pondje paling kopen. Tijdens de markt zijn er diverse kinderactiviteiten en optredens van de tweemans formatie Los Del Sol. De markt start vanaf 09.00 uur

Perry Zuidam

Zaterdagavond is er ruimte voor een groot muziekspektakel op het Koningsplein. Vanaf 19.30 uur begint de band Summerland met hun eerste blok. Deze band is dezelfde band als afgelopen jaar. Deze band was jarenlang de vaste begeleidingsband van het Mega Piraten festijn. Daarnaast zijn er optredens van de Rotterdamse volkszanger Perry Zuidam, Guus Meeuwis Tribute, Milène  van der Smissen en Belinda Kinnear.

Zondag 28 mei vanaf 13.30 uur wordt verder gegaan met een gezellige muziekmatinee op het Koningsplein. Hier zal de band The Wieners u terug brengen naar de jaren 50 en 60. Met de grote hits en minder bekende nummers van alle oude rock’n’roll helden  zoals Everly Brothers , Buddy Holly, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette en Elvis Presley.  

Maandag 29 mei vindt de doorkomst van de Roparun plaats. Alle lopers starten in Enschede vanaf Vliegveld Twente. De groepen die voor de noordelijke route hebben gekozen lopen via het Koningsplein in Ridderkerk richting de Coolsingel. De eerste lopers worden verwacht rond 10.00 uur. Op het Koningsplein is er vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur muziek aanwezig.

Vanaf 13.30 wordt de presentatie van deze middag overgedragen aan Hessel Wijkstra van RadioNL met zijn Op Volle Kracht Artiestenshow. Tijdens de 4 uur durende show treden diverse bekende en minder bekende artiesten op. De lijst van artiesten zal later bekend worden gemaakt.

Het programma voor dit weekend ziet er goed uit en alle voorbereidingen zijn gedaan, nu alleen maar hopen op mooi weer.

Werkgroep Pinksterweekend van Stichting Evenementen Ridderkerk wenst iedereen een mooi pinksterweekend toe.