Agenda

Pop up-tuin vol inspiratie in Ridderkerk

Op het Sint Jorisplein staat vrijdag 30 augustus een mobiele inspiratietuin. Inwoners kunnen daar in het kader van de actie Operatie Steenbreek – tegel eruit, plant erin – tussen 18.00 en 21.00 uur komen kijken. Wie naar het SER zomeravondconcert van De IJsselmannen gaat, kan meteen de tuin bezoeken.

Wellicht herinnert u zich de weersomstandigheden van de laatste anderhalf jaar. In het voorjaar van 2018 kwamen sommige straten blank te staan. Vervolgens was de zomer er droog. Deze zomer werd een hitterecord van 40 graden neergezet.

Het klimaat verandert. Een groene tuin helpt om hiermee om te gaan. Want regenwater kan dan makkelijker de grond in na een bui en zorgt voor een waterreserve in droge tijden. Bovendien is het veel koeler in de zomer en biedt het schuilplekken voor dieren. Een groene tuin is goed voor de geestelijke gezondheid.

In gesprek

Merkt u zelf de effecten klimaatverandering? De gemeente gaat er graag over met u in gesprek. En over hoe een tuin groen en tegelijkertijd onderhoudsarm en goedkoop kan blijven. Ook wordt er bloemzaad, informatiefolders en vogelvoedsel uitgedeeld.