Agenda

Popschool in De Gooth en De Loods

De Popschool van Muziekschool Ridderkerk start op woensdag 18 en donderdag 19 september met lessen in De Gooth en De Loods. De twee jongeren- en cultuurcentra zitten naast elkaar aan de P.C. Hooftstraat in Ridderkerk. Iedereen van 8 tot en met 20 jaar kan daar straks bandles krijgen in combinatie met zang- of gitaarles.

De nieuwe leslocaties bieden de muziekleerlingen van de Popschool een bruisende lesomgeving. In De Gooth en De Loods zijn regelmatig jamsessies, concerten en andere muziekactiviteiten voor jongeren. Dit maakt deze twee locaties tot een uitdagende plek voor bands om wekelijks les te krijgen van een Popschool bandcoach. 

Muziekschool Ridderkerk

De lessen van de Popschool vinden voorlopig plaats op woensdag en donderdag. Het idee is dat steeds meer Popschoollessen van de Muziekschool plaats gaan vinden in De Gooth en De Loods. De andere muzieklessen van Muziekschool Ridderkerk blijven in Het Plein, Koningsplein 3.  

Zelf muziek maken

De Loods en de Popschool ontwikkelen momenteel ook samen projecten om jongeren hun eigen muziek te leren schrijven. Dit gaat om laagdrempelige projecten voor alle jongeren uit Ridderkerk en de regio. De combinatie, van dit soort nieuwe projecten én de aanwezigheid van de Popschoolleerlingen, zal elkaar versterken. 

Meer informatie over de lessen van Muziekschool Ridderkerk en de Popschool is de vinden op www.muziekschoolridderkerk.nl