Agenda

Populair nieuwjaarsconcert 2023 met Take Five

Op zaterdag 14 januari 2023 wordt voor de zestiende keer in de Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes een populair nieuwjaarsconcert gegeven. Aan het concert werkt het ensemble ‘Take Five’ mee. Take Five bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano). Take Five maakte verschillende albums, waarvan de eerste twee werden genomineerd voor een Zilveren Duif. Ze treden regelmatig in het hele land.

Het programma is ook dit jaar weer heel divers: verrassende (licht)klassieke en populaire muziek, solo’s, koraalbewerkingen, samenzang, een orgel-improvisatie op verzoek… En het is toch bijzonder dat na twee jaar waarin het nieuwjaarsconcert enkel online te bekijken was, het publiek nu weer van harte welkom is!

Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Hij geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse opnamen. Samen met Jan Peter maakte hij vier cd’s in de serie ‘Leon in Concert’.

Annette Jumelet (1980) studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, Arjan Kik en Annemarie Swimmen. Ze speelde in diverse orkesten en werkt geregeld mee aan concerten en zangavonden. Met Marien en Jan Peter maakte ze twee albums: ‘Light me up’ en ‘Light up the dark’.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist bij het Cape Town Symphonic Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Daarnaast was hij soloklarinettist in het New English Orchestra en het Hineni Symfonieorkest, en speelde hij in het door hem opgerichte Kurios Klarinet Kwartet. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd, ‘Roots’, die internationaal zeer goed ontvangen werd.

Marien Stouten (1983) kreeg orgelles van Martin Mans en Rinus Verhage. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Op dit moment is hij organist in Brouwershaven, Zierikzee en Haamstede. Daarnaast werkt hij als opnametechnicus bij zijn eigen cd-label, Animato Music Productions en is hij eigenaar van Voxus Digital Organs. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen en is dirigent van een aantal koren.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen bijna vijftig bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal). Jan Peter werkte mee aan vele opnamen, waaronder enkele solo-albums vanuit Ridderkerk (Boezemkerk en Singelkerk), Leeuwarden, Purmerend, Kampen en Brielle. Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Daarnaast is hij dirigent van twee koren.

Het concert begint om 19:30. De deuren aan de Pretoriusstraat 2 zijn een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte voor de onkosten, of kan er digitaal gedoneerd worden. In de pauze is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Voor en na het concert zijn er cd’s te verkrijgen van de musici. Ook zijn er diverse bundels (instrumentale) bladmuziek van Marien en Jan Peter te koop.

Meer informatie is te vinden op www.janpeterteeuw.nl.