Agenda

Populaire Nieuwjaarsconcerten met Take Five online

Op zaterdag 9 januari 2021 wordt voor de veertiende keer in de Boezemkerk te Ridderkerk-Bolnes een populair nieuwjaarsconcert gegeven. Aan het concert werkt het emsemble ‘Take Five’ mee. Take Five bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Stouten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano). De groep ‘Take Five’ maakten in 2014, 2016 en 2019 drie cd’s. De eerste twee cd’s werden genomineerd voor een Zilveren Duif en kregen lovende recensies in de pers. Take Five treedt regelmatig op in het hele land.

Het programma is ook dit jaar weer heel divers: verrassende (licht)klassieke en populaire muziek, solo’s, twee koraalbewerkingen, een improvisatie op verzoek… Bijzonder is ook dat de nieuwe compositie van Jan Peter, ‘Vier seizoenen in Zuidplas’, voor het eerst live uitgevoerd zal worden.

Vanwege de lockdown is het nieuwjaarsconcert dit jaar uitsluitend online te zien! Vanaf 19.30 uur start de live-uitzending op het YouTube-kanaal van Marien Stouten. Dit concert is voor iedereen gratis te bekijken. Wel wordt er bij het filmpje een link geplaatst, zodat er digitaal ‘gedoneerd’ kan worden voor de onkosten.Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Hij geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Samen met Jan Peter maakte hij vier cd’s in de serie ‘Leon in Concert’.

Annette Jumelet (1980) studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, Arjan Kik en Annemarie Swimmen. Ze speelde in diverse orkesten en werkt geregeld mee aan concerten en zangavonden. In 2019 verscheen haar eerste solo-cd.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist bij het Cape Town Symphonic Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Daarnaast was hij soloklarinettist in het New English Orchestra en het Hineni Symfonieorkest. Op dit moment is hij dirigent van diverse gospelkoren. In 2002 richtte hij het Kurios Klarinet Kwartet op. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd.

Marien Stouten (1983) kreeg orgelles van Martin Mans en Rinus Verhage. Hij studeerde aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Op dit moment is hij organist in Brouwershaven en Haamstede. Daarnaast werkt hij als opnametechnicus bij zijn eigen cd-label, Animato Music Productions en is hij eigenaar van Voxus Digital Organs. Marien werkte mee aan diverse cd-opnamen en is dirigent van een aantal koren.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal). Jan Peter werkte mee aan vele cd’s, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Daarnaast is hij dirigent van vier koren.

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl