Première nieuwe dirigent Ridderkerks Symfonieorkest

Het Ridderkerks Symfonieorkest geeft op 11 mei haar eerste concert onder leiding van nieuwe dirigent Jean-Pierre Gabriël. De afgelopen tijd heeft het orkest samen met Jean-Pierre Gabriël hard gewerkt aan de nieuwe samenwerking en zij zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. 

Het repertoire bestaat uit Russische Volksmuziek en le Lac Enchanted van Anatoly Liadov, de Khovantchina ouverture van Modest Mussorgsky, de 6e symfonie en Rosamunde Romanze van Franz Schubert en twee Aria’s van Wolfgang Amadeus Mozart.
Voor dit concert is de samenwerking gezocht met een sopraan uit het eigen orkest. Karin Hoenselaar zal onder andere de sopraanpartij van de 18e Aria van Mozart vertolken, het orkest zal haar hierbij begeleiden.
De aria komt uit de opera Don Giovanni en wordt gezongen door Zerlina, een eenvoudig boerenmeisje. Don Giovanni verleidt haar, terwijl zij verloofd is met Masetto. Masetto wil dit Giovanni betaald zetten, maar wordt hierbij zelf neergeslagen. Op dit moment volgt de aria. Zerlina voelt zich schuldig en zet haar verleidingskracht in om Masetto weer voor zich te winnen. Ze zingt: ik ben het medicijn voor je wat dokters je niet kunnen geven, voel je mijn hart kloppen? 

Tijdens dit concert zal niet alleen het Ridderkerks Symfonieorkest te horen zijn. Ook het Ridderkerks Jeugd Orkest zal wat stukken ten gehore brengen. Dit orkest is eind 2018 gestart. Er spelen leerlingen van 6 tot 20 jaar in die les hebben op  Muziekschool Ridderkerk.

Het concert wordt op 11 mei uitgevoerd in de Opstandingskerk in Rijsoord en begint om 20.00 uur. Tickets zijn 15 euro, te koop aan de zaal of reserveer via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl