Agenda

Presentatie over de ontwikkeling van de natuur in de Biesbosch

Donderdagavond 8 november a.s. geeft Boswachter Thomas van der Es een lezing over de Biesbosch in het NME Centrum De Groene Draak, gelegen in het Reijerpark. Het adres is Kastanjelaan 27 te Ridderkerk.

Vorig jaar verscheen het boek De nieuwe Biesbosch van Thomas van der Es. In deze presentatie  neemt hij ons mee door de Biesbosch van nu.

In de afgelopen eeuwen werd de Biesbosch langzaam polderland. Nu krijgen de rivieren weer de ruimte en mag de natuur haar gang gaan – en dat pal onder een uitpuilende Randstad. Biddende visarenden hangen boven meanderende geulen en de majestueuze zeearend verjaagt een groep ganzen. Bevers bouwen aan hun burchten en het is wachten op de terugkeer van de otter en de steur.

De aanvang is 20.00 uur; de zaal  is open 19.30 uur. Kosten zijn €3,-  incl. 1 koffie of thee.

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Natuurvereniging eiland IJsselmonde: info@natuurvereniging-ijsselmonde.nlhttp://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl