Presentatie over het Waalbos in de Groene Draak

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde organiseert op donderdag 13 februari een presentatie over het Waalbos. Deze wordt gegeven door  Jan de Geus in het NME Centrum “de Groene Draak” te Ridderkerk.

De aanvang is 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. Kosten zijn €3,-  incl. 1 koffie. Jeugdleden hebben  gratis toegang. De presentatie is voor iedereen toegankelijk (lid of geen lid).

Jan de Geus was als projectleider betrokken bij het Waalbos en zal ons alles over de ontwikkeling van dit nieuwe natuur en recreatiegebied kunnen vertellen. 

Het Waalbos te Rijsoord is een natuur- en recreatiegebied van een flinke omvang, het is ruim 190 hectare groot. Het is een afwisselend gebied met stukken bos met struweel, waterpartijen met rietoevers en open weidegebied. Er is een beperkt aantal wandel- en fietspaden aangelegd om het gebied te doorkruisen. Aan de oostelijke kant ligt een waterberging van 5.6 hectare. Daar kan bij hevige regenval het water tijdelijk worden geparkeerd. Rondom de oevers van de waterberging is riet aangeplant. Het snel groeiende riet haalt veel voedingsstoffen uit het water wat de waterkwaliteit weer ten goede  komt. In een deel van het gebied zorgen Schotse Hooglanders ervoor dat het gebied niet dicht groeit.