Programma Bevrijdingsfestival Zuid-Holland compleet

Het programma van het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is compleet. Zo zullen op hoofdpodium Erasmus Stage, naast Ambassadeur van de Vrijheid DJ Sam Feldt, onder meer La Fuente, Blaudzun, Josylvio en Arp Frique & Family te zien zijn, terwijl op het Sena Performers Stage onder anderen David Vunk, Michel de Hey en Los Paja Brava optreden. 

Ook dit jaar stemt de samenstelling van het festivalprogramma tot tevredenheid bij de organisatie: “Het Bevrijdingsfestival wordt traditiegetrouw bezocht door een jong en gevarieerd publiek. Daarom is het elk jaar een uitdaging om iedereen te bedienen en ook nog eens op zo’n manier dat het allemaal goed in elkaar past”, aldus Jasper Scholte van JMR Event Makers. “Naast de reguliere podia Erasmus Stage, Sena Performers Stage, Radio Freedom en het Vrijheidspodium, worden de bezoekers vanaf dit jaar ook getrakteerd op een heel nieuw podium: Schuren bij de Buren. “Dit is een stage die zich volledig richt op genres als HipHop, Urban en R&B. De populariteit van deze genres is de afgelopen jaren namelijk zo enorm gestegen, dat het hoog tijd werd om een speciaal podium hieraan te wijden. Zodoende.”

Europa komt naar het Bevrijdingsfestival Zuid Holland

Om de aankomende verkiezingen voor het Europese Parlement onder de aandacht te brengen, zullen er op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland diverse activiteiten georganiseerd worden. Zo verrijst er een ‘European Village’ waar jongeren alles te weten kunnen komen over de geschiedenis van de Europese Unie, nut en noodzaak van Europese samenwerking en de betekenis van Europa voor hun regio. Daarnaast zullen de reeds stemgerechtigden onder hen actief worden aangemoedigd om op 23 mei hun stem uit te brengen. Een goed initiatief, aldus Scholte: “Het Bevrijdingsfestival is in de eerste plaats een feest, maar tegelijkertijd ook een plek die jongeren aanzet om na te denken over zaken als vrijheid, democratie en mensenrechten. Een initiatief om hen te stimuleren actief deel te nemen aan ons democratisch bestel is dan ook zeker op zijn plaats.  En bovendien is de Europese Unie in essentie een vredesproject, dus wat betreft een goede match met het Bevrijdingsfestival”

Minidebat Europese verkiezingen

Behalve het verstrekken van informatie en een campagne om te gaan stemmen, vinden er in het European Village ook debatten plaats. Zo zal kandidaat Europarlementariër Raoul Boucke (D66) de degens kruisen met Rob Roos, fractieleider Forum van Democratie in Zuid-Holland.

De volledige line-up en het laatste nieuws over het festival is te vinden op www.bevrijdingsfestivalzh.nl of via www.facebook.com/bevrijdingsfestivalzhwww.twitter.com/bfzh,www.instagram.com/bevrijdingsfestivalzh.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland // 5 mei // Het Park (Euromast), Rotterdam // 12:30 – 23:00 // Gratis