Agenda

Programma Pinksterweekend Ridderkerk

Traditiegetrouw begint de Pinkstermarkt op zaterdag 18 mei 2024. In het centrum van Ridderkerk zullen ongeveer 250 kramen staan. Ook zijn er op de Kerksingel diverse oude ambachten te zien, en de palingrokerij is opnieuw uitgenodigd. Daarnaast zijn er diverse kinderactiviteiten. De markt begint om 09.00 uur.

Muziekfeest op het koningsplein

Zaterdagavond 18 mei 2024 vanaf 19.30 uur treedt de tributeband The Cats Aglow op. Deze band brengt al jaren de bekende Palingsound van The Cats terug naar de theaters en nu ook naar de poppodia, waaronder het Koningsplein in Ridderkerk.

Er zullen genoeg hits te horen zijn, want The Cats scoorden maar liefst 36 Top 40 noteringen, waarvan vijf de eerste plaats bereikten. Deze hits hebben voor veel mensen eeuwigheidswaarde, want ook in de Top 2000 is de band nog steeds goed vertegenwoordigd.

Alle evergreens worden met liefde en vakmanschap uitgevoerd door The Cats Aglow Tribute, vernoemd naar het succesalbum met hun grootste hit ‘One Way Wind’. Daarnaast hoor je deze avond gloedvolle uitvoeringen van andere hits waarmee de originele band Volendam op de kaart zette, zoals ‘Lea’, ‘Why’, ‘Magical Mystery Morning’, ‘Where Have I Been Wrong’, ‘Let’s Dance’, ‘Vaya Con Dios’, ‘Sailing Home’ en ‘The Jukebox’.

De liefde en het respect voor het repertoire zijn duidelijk te horen als de doorgewinterde muzikanten van The Cats Aglow Tribute je meenemen naar de hoogtijdagen van The Cats.

Doorkomst Roparun

Maandag 20 mei 2024 vindt de doorkomst van de Roparun plaats. Dit jaar komen er 37 ploegen door Ridderkerk. Ze zijn zaterdag gestart vanaf vliegveld Twente. De eerste lopers arriveren rond 10.00 uur in het centrum van Ridderkerk.

Op het Koningsplein is er vanaf 10.00 uur muziek aanwezig, en vanaf 14.00 uur zijn er diverse live optredens van onder anderen Perry Zuidam, Ancora, Liesbeth Vollebregt, Jamiro, Maurice Groeneweg en Wesley van Doesburg. De presentatie deze middag is in handen van Perry Zuidam.

Het programma voor het pinksterweekend ziet er goed uit en alle voorbereidingen zijn gedaan, nu alleen maar hopen op mooi weer.