Agenda

Project 0180 leert je voor jezelf op te komen

Project 0180, onderdeel van Facet Ridderkerk, is weer gestart. Dit project richt zich voornamelijk op jongeren van 10 tot 18 jaar die onvoldoende sociaal weerbaar zijn. Door het gebrek aan sociale weerbaarheid is de kans groot dat zij slachtoffer worden van pesterijen. 

“Als je weerbaar bent, kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen trekken. Het voorkomt machtsmisbruik of geweldservaringen en de kans is groter dat het geweld stopt als je effectief reageert”, zegt Gertjan Kroon van Facet Ridderkerk. “Deze training verstevigt het zelfvertrouwen, motoriek, kracht en conditie. Op een sportieve manier trainen de deelnemers met elkaar hoe om te gaan met allerlei mogelijke gevaren van bedreiging en intimidatie die ze als kind en jongere op straat en op het schoolplein tegen kunnen komen. Ze leren van en met elkaar wat hun eigen grenzen zijn en hoe om te gaan met die van anderen.”

Tijdens dit kosteloze project staan boksen, weerbaarheidstraining en zelfverdediging op het programma. Op maandag, dinsdag (Girls only), en woensdag wordt er van 15:30 tot 16:30 uur getraind in De Loods aan de P.C. Hooftstraat 4a. 

Wil je meer informatie of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Gertjan Kroon van Facet Ridderkerk via Gertjan.Kroon@facetridderkerk.nl of 06 215 219 92.