Pubquiz voor goede doel met Guus Bok

Het in Barendrecht gevestigde Rotterdam Business Events speelt sinds het begin van de coronacrisis een gratis online pubquiz met een elke week wisselend lokaal/regionaal goed doel. Het bureau organiseert onder normale omstandigheden allerhande bedrijfsuitjes en evenementen, maar door de uitbraak van het coronavirus is het bedrijf door het verbod op evenementen en samenkomsten stil komen te liggen. Daarom is het team direct in de actiemodus gesprongen om te kijken wat er dan nog wel kan.

Hun online pubquiz met de uit Ridderkerk afkomstige zanger en presentator Guus Bok was het resultaat! ‘Normaal zet Guus de zaal op z’n kop met onze pubquiz en nu zetten we het internet op z’n kop!’, aldus het enthousiaste team. We hebben inmiddels een trouwe schare aanhangers die er elke vrijdag naar uit kijken. Meedoen is gratis en als je het leuk vond kun je achteraf via een donatielink iets aan het goede doel geven. ‘Wij verdienen er niks aan, maar we zijn wel lekker bezig om de mensen te vermaken, als team aan de slag te zijn en goede doelen te steunen!’ voor de winnende teams zijn er grappige prijzen te winnen.

Goede doelen zijn in de afgelopen edities al geweest de Voedselbank Rotterdam, Foodcompany Ridderkerk, het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en morgen is het Halte Zomervilla. Halte Zomervilla is een kleinschalig woon- en logeerhuis in Nieuw-Beijerland voor ernstig meervoudig beperkte jongeren. Hen wordt een fijn huis geboden waar zij zich veilig en geliefd voelen, net zoals thuis. Een plek waar ze mogen zijn wie ze zijn. Waar ieder EMB-kind krijgt wat hij of zij nodig heeft; zorg op maat. In een duurzame omgeving waar buiten en binnen met elkaar verbonden zijn. Welzijn beperkt zich naar ons idee niet tot de eerste levensbehoeften. Ieder mens wil ook uitgedaagd worden, contact hebben met anderen, regelmatig buiten zijn en deelnemen aan de samenleving. En dat is in deze bizarre tijden extra lastig.

Wil je meedoen? Kijk dan vrijdag vanaf 17.45 uur naar de livestream via de Facebookpagina van Rotterdam Business Events via je laptop en hou een telefoon bij de hand voor het online beantwoorden van de vragen.