Puzzelwandeltocht door Ridderkerk 

Op donderdag 19 mei 2022 organiseert de Bibliotheek AanZet en Facet Ridderkerk een puzzelwandeltocht door het centrum van Ridderkerk. 

De wandeltocht is leuk, leerzaam en bewegen is goed voor de gezondheid. De wandeltocht is een combinatie tussen een wandel-, speur- en puzzeltocht. Het startpunt is de bibliotheek in het gemeentehuis. De route is ongeveer 4 kilometer lang en eindigt bij Nikki aan Tafel op het Koningsplein. Hier krijgt u een lekker kopje koffie/thee of ijsje. 

Schrijf u snel in voor deze interessant ‘speurtocht’ en ontdek plekjes in het Ridderkerkse centrum en omgeving die u misschien nog nooit zijn opgevallen. Vooraf ontvangt u bij de bibliotheek een routebeschrijving met aanwijzingen. Voor elke volgende aanwijzing moet er of een vraag worden beantwoord of een puzzel worden opgelost. Kent u iemand die goed is in denksport? Neem die dan mee want samen wandelen en puzzelen is altijd gezellig. 

Er is een middag- en avondtocht. De middagtocht is van 14.00 – 16.00 uur, de routebeschrijving kan vanaf 13.30 uur opgehaald worden in de bibliotheek centrum. De avondtocht is van 19.00 – 21.00 uur. Vanaf 18.30 uur kan voor de avondtocht de routebeschrijving worden opgehaald. 

Het is een gezellige activiteit die leuk is voor iedereen. Van families met kinderen tot senioren die lekker een stukje willen wandelen. In de week van 19 mei is Nationale Beweegweek Ouderen dus een goed moment om lekker naar buiten te gaan en te bewegen. 

Aanmelden is individueel of per groep van maximaal 6 personen. Dit kan via de website debibliotheekaanzet.nl van de bibliotheek of bij het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. De kosten zijn €1,- per persoon. Heeft u vragen of wilt u meer informatie loop dan binnen bij de bibliotheek of neem contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.