Quizzen tijdens Week van de Opvoeding

Van maandag 4 tot en met zondag 10 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema ‘Vertel eens…’ Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaringen – met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Net als andere jaren, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de regio Rotterdam-Rijnmond verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld online opvoedquizzen voor ouders en verzorgers met peuters, basisschoolkinderen en pubers.  

Hoe reageer je als je kind weigert om naar bed te gaan, je kookkunsten nooit weet te waarderen of als hij een beeldscherm als beste vriend heeft? Iedere ouder heeft zijn eigen manier om hiermee om te gaan. Door ervaringen en tips te delen met andere ouders en tips te krijgen van onze professionals, kunnen jullie van elkaar leren en ervaren dat opvoeden leuk, uitdagend, grappig, soms vermoeiend, maar nooit saai is. Er zijn drie verschillende opvoedquizzen; voor ouders met peuters, basisschoolkinderen en pubers. 

Over de opvoedquizzen 

Aan de hand van vragen, weetjes en stellingen worden op een luchtige wijze opvoedonderwerpen met elkaar besproken. In een groep van maximaal vijftien deelnemers delen ouders ervaringen en inzichten. Zo kunnen zij van elkaar leren. Herkenbare, hilarische en soms ook lastige onderwerpen komen aan bod.

Aanmelden 

Alle ouders en verzorgers uit de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen gratis meedoen. Aanmelden kan via het cursusplatform op centrumvoorjeugdengezin.nl/opvoedquiz. De opvoedquizzen vinden plaats via Microsoft Teams en op verschillende data. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je hiervoor een link. Na deelname ontvang je een presentje.  

Over de Week van de Opvoeding 

Het doel van de Week van de Opvoeding is het stimuleren van ontmoetingen tussen ouders om het gesprek over opvoeden aan te gaan. De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke en regionale organisaties.  

Over het Centrum voor Jeugd en Gezin 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Geen vraag is te gek! Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen bieden advies en ondersteuning. Zo maken we samen gezond en veilig opgroeien mogelijk.