Ridderkerk doet mee aan Nationale Diabetes Challenge

Door het grote succes van vorig jaar doet Ridderkerk ook dit jaar weer mee met de Nationale Diabetes Challenge (NDC), georganiseerd door De Zorggroep Ridderkerk en Facet Ridderkerk. Want voor mensen met diabetes is wandelen een goed medicijn. 

“De NDC is een 20 weken durend wandelevenement bedoeld voor mensen met een chronische aandoening als Diabetes Mellitus, COPD en hart- en vaatziekten, maar iedereen die meer wil gaan bewegen mag meedoen. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk. “Dit met ondersteuning van lokale zorg- en sportprofessionals.”

Vanaf maandag 6 mei wordt er iedere maandag gewandeld. De start is om 19.00 uur vanaf Grandcafé Burgerzaken (Koningsplein 2). Ook dit jaar zijn er verschillende afstanden zodat iedereen mee kan doen. Jesper: “In kleine stappen trainen professionals samen met u tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. We denken dat iedereen dan 5 kilometer kan lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 of 15 kilometer.” Het afsluitende Festival vindt plaats op 28 september 2019 in Den Haag.

Informatiebijeenkomst 

Op dinsdag 23 april is er vanaf 19.00 uur een informatiebijeenkomst bij Grandcafé Burgerzaken. Hier krijgt u meer informatie over de NDC, het programma, inschrijving en het Festival. De koffie staat klaar en u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u in de zomermaanden gezellig met elkaar wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Dan kunt zich nu alvast inschrijven via de website van de Nationale Diabetes Challenge, locatie Ridderkerk. De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon. Dit is inclusief toegang tot het Festival in Den Haag. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Diana Maaskant (Het Doktershuis) of Jesper Lagendijk (Facet Ridderkerk) via 0180 – 432 350 of Jesper.Lagendijk@facetridderkerk.nl