Agenda

Ridderkerks Symfonieorkest speelt Bruchs eerste vioolconcert

Op zaterdag 27 november 2021 geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Levensbron. Op het programma staan de Hebriden-ouverture van Mendelssohn, de Ouverture im Italienischen Stil van Schubert, eveneens van Schubert de zevende ‘’unvollendete’’ symfonie, en het eerste vioolconcert van Bruch. Babette van den Berg neemt bij dit stuk de vioolsolo voor haar rekening.

Babette begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen bij Anneke Schilt-Plate in Amstelveen. Toen zij 12 was, werd zij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium in Utrecht bij Joyce Tan. Daarna studeerde zij achtereenvolgens aan het Conservatorium van Amsterdam, the Guildhall School of Music and Drama en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Johannes Leertouwer, Stepanie Gonley, Ofer Falk, Ilya Grubert, Elisabeth Perry en Eeva Koskinen. In 2011 behaalde zij haar Master of Music diploma. Babette behoorde tot de leden van het Nationaal Jeugd Orkest, Schlesswig Holstein Festival Orchester, het European Union Youth Orchestra, het Mahler Jugend Orchester en het Verbier Festival Orkest.

Na het afronden van haar masterstudie conservatorium heeft Babette in veel verschillende orkesten geremplaceerd, waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Koninklijk Concertgebouworkest. Tot september 2015 had Babette een baan als plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen bij het Orkest van het Oosten. Daarna was ze werkzaam bij het Residentie Orkest. Sinds augustus 2016 heeft Babette een baan bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast het spelen in orkesten speelt Babette ook regelmatig in diverse kamermuziekbezettingen.

Het concert begint om 20.00 uur in de Levensbron, Jan Luykenstraat 10 te Ridderkerk. Kaarten à €15 zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of verkrijgbaar aan de zaal.

De volgende dag, zondag 28 november 2021 om 14.30 uur, zal het orkest hetzelfde programma uitvoeren in de Martinuskerk, Stichts End 23 te Ankeveen. Houdt u er rekening mee dat een coronatoegangsbewijs nodig is voor het concert.