Agenda

Ridderkerks Symfonieorkest speelt Engelse muziek

Op zaterdag 13 mei 2023 geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Levensbron. Nadat het orkest vorig jaar vooral werken uit het oosten van Europa gespeeld heeft, keert het zich nu richting het westen: er staat namelijk een aantal prachtige stukken op het programma die allemaal te linken zijn aan het overkoepelende thema “Engelse muziek”.

Eén van de muziekstukken die ten gehore gebracht zullen worden is Joseph Haydns honderdvierde symfonie, ook wel de Londense symfonie genoemd, geschreven tijdens Haydns tijd in Engeland. Zelf schreef hij later over dit werk dat het bij de première zo geliefd was, dat hij er wel 4.000 gulden aan verdiende; “zoiets is alleen in Engeland mogelijk!” Dat de symfonie meer dan tweehonderd jaar later nog niet aan zeggingskracht heeft ingeboet, zal het Symfonieorkest laten horen. 

Het concert begint om 20.15 uur in de Levensbron, Jan Luykenstraat 10 te Ridderkerk. Kaarten à €17,50 zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of verkrijgbaar aan de zaal. Vrienden van het orkest krijgen korting op de entreeprijs en kunnen plaatsnemen op gereserveerde plaatsen vooraan in het publiek. De Vereniging Vrienden heet nieuwe leden van harte welkom! Wilt u meer lezen of wilt u uzelf aanmelden als Vriend van het orkest, dan kan dat via ridderkerkssymfonieorkest.nl/vrienden/.

Foto: Kees Oosterwijk.