Agenda

Ridderkerks Symfonieorkest speelt filmmuziek

Op zaterdag 25 november 2023 geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Opstandingskerk. Het programma van dit concert is wat anders dan men zou verwachten bij een symfonieorkest.

Waar er gewoonlijk vooral wat traditionelere, typisch ‘’klassieke’’ stukken op de lessenaar staan, maakt het orkest dit keer een uitstapje naar de wereld van de filmmuziek. Er staan allerlei publiekslievelingen op het programma, zoals bijvoorbeeld de welbekende Pirates of the Caribbean en de ontroerende vioolsolo uit Schindler’s List, maar ook wat stukken die men misschien niet in eerste instantie met filmmuziek associeert komen voorbij, zoals het eerste deel van de Zwanenmeersuite van Tsjaikovski, dat gebruikt is in de film Black Swan. Het programma heeft dan ook voor iedereen iets te bieden, zowel voor de doorgewinterde liefhebber van klassieke muziek als voor degene die normaal gesproken niet zo snel een klassiek concert zou bezoeken.

Het concert begint om 20.00 uur in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95-97 te Ridderkerk. Kaarten à €17,50 zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of verkrijgbaar aan de zaal. Vrienden van het orkest krijgen korting op de entreeprijs en kunnen plaatsnemen op gereserveerde plaatsen vooraan in het publiek. De Vereniging Vrienden heet nieuwe leden van harte welkom!

Wilt u meer lezen of wilt u uzelf aanmelden als Vriend van het orkest, dan kan dat via ridderkerkssymfonieorkest.nl/vrienden/.

Foto: Kees Oosterwijk