Ridderkerks Symfonieorkest speelt filmmuziek

Op zaterdag 18 april geeft het Ridderkerks Symfonieorkest onder leiding van Jean-Pierre Gabriël een concert in de Opstandingskerk. Op het programma staan klassieke werken die met elkaar gemeen hebben dat ze gebruikt zijn in films en televisieseries.

Om recht te doen aan het Beethovenjaar, want in 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven geboren, worden delen uit zijn zesde en zevende symfonie uitgevoerd. Deze stukken worden nog steeds veel gebruikt in films, bijvoorbeeld The King’s Speech, en series als Looney Tunes. Naast stukken van Beethoven speelt het orkest de Hebriden-ouverture van Mendelssohn, de Haydn-variaties van Brahms en het eerste vioolconcert van Bruch. Hierbij soleert Babette van den Berg, violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het concert begint om 20.00 uur in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95 te Rijsoord. Kaarten zijn voor € 15 te koop aan de zaal en te reserveren via: info@ridderkerkssymfonieorkest.nl. Van tevoren is er een introductie op het programma, voor informatie hierover zie de website