Agenda

Ridderkerks Symfonieorkest speelt Franse muziek

In de Opstandingskerk aan de Rijksstraatweg klinken op zaterdag 23 november Franse klanken. Het Ridderkerks Symfonieorkest heeft voor het tweede concert onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gabriël een programma samengesteld met muziek van Bizet, Fauré en Franck.

Van Bizet speelt het orkest de tweede l’Arlésienne Suite, een bekend en geliefde compositie bij een toneelstuk over een verloren liefde.

Ook de muziek van de tot Fransman genaturaliseerde César Franck is verhalend. Gespeeld wordt Le Chasseur Maudit. Dit symfonische gedicht vertelt over een graaf die tegen de regels van de kerk in op zondag gaat jagen. Zijn triomfantelijke gedrag verandert snel als hij door een stem uit de hoogte vervloekt wordt en voor altijd achtervolgd zal worden door demonen. De jacht en het dramatische einde worden heel duidelijk uitgebeeld. Als tweede werk van Franck staat de Symfonie in d op het programma.

Het concert vindt plaats in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95 in Ridderkerk, en begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 15 euro per stuk. Ze zijn te koop aan de zaal en vooraf te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl.

In tegenstelling tot eerdere berichten en de poster is er geen introductie met een toelichting op het programma. Bezoekers van het concert vinden een beknopte toelichting op de muziek in het programma.

Het concert is mede mogelijk dankzij de steun van de Vereniging Vrienden van het Ridderkerks Symfonieorkest. Deze vereniging bestaat uit muziekliefhebbers die het belangrijk vinden dat het publiek in Ridderkerk nu én in de toekomst kan genieten van prachtige muzikale ervaringen in de klassieke symfonische sfeer. In ruil voor een bescheiden jaarlijkse bijdrage zijn Vrienden altijd als eerste op de hoogte van de concertagenda en krijgen zij achtergrondinformatie over de muziek en het orkest. Ook krijgt een Vriend korting op de entree voor concerten en een gegarandeerd goede plek in de zaal. Er zijn verschillende soorten vriendschappen: gewone Vrienden betalen 25 euro per jaar. Dikke Vrienden hebben voor 140 euro nog meer privileges. De vereniging verwelkomt tijdens het concert graag nieuwe Vrienden.