Agenda

Ridderkerks Symfonieorkest speelt Franse muziek

Op 23 november zal het Ridderkerks Symfonieorkest in de Opstandingskerk in Rijsoord diverse Franse muziek ten gehore brengen. Onder andere worden het muzikaal gedicht Le Chausseur Maudit en de Symfonie in D-mineur van César Franck gespeeld. 

César Franck is in 1822 geboren in het Belgische Luik, maar bracht de rest van zijn leven vooral door in Parijs. In 1882 componeerde hij Le Chausseur Maudit wat letterlijk ‘de vervloekte jager’ betekent. Het werk is geïnspireerd op de ballade Der Wilde Jäger van Gottfried August Bürger. Het verhaal gaat over een heerser die van plan is te gaan jagen. Zijn ouders proberen hem hiervan te weerhouden, maar hij rijdt vastberaden op zijn paard door bossen en dorpen. Dan verdwaalt hij in het bos en klinkt er een stem ‘Vervloekte jager, gij zult eeuwig gestraft worden door de hel!’. Hij en zijn paard worden omsingeld en eeuwig achtervolgd door vlammen en demonen. 

Naast de werken van César Franck zal het orkest stukken spelen van George Bizet en Gabriel Fauré. 

Het concert vindt plaats in de Opstandingskerk aan de Rijksstraatweg 95 in Rijsoord en begint om 20:00. Kaarten zijn voor €15,- te koop aan de zaal en te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl