Ridderkerkse schrijfster presenteert boek over Mantelzorg

De Ridderkerkse schrijfster Astrid IJsselstein – Seip lanceert op 14 april haar vierde boek. Het vierde boek van de Ridderkerkse heet ‘Mantelzorg vanaf de zijlijn –  een persoonlijk verhaal over mantelzorg bij dementie’.  Officieel komt het boek, dat verschijnt bij uitgeverij boekscout, uit op 29 maart. Maar Astrid wil er iets bijzonders van maken waardoor de presentatie op 14 april plaats vindt in Aafje Meerweide, Rotterdam IJsselmonde. Dit omdat een groot gedeelte van het boek zich daar ontvouwt.  

“Herkenbaar, aangrijpend en liefdevol”. Dat zijn precies de drie kernwoorden die Astrid met dit  boekje wil bereiken. Mantelzorg vanaf de zijlijn geeft een persoonlijk kijkje binnen de familie van Astrid,  die het vroeger en nu zo passend mogelijk met elkaar heeft verweven. Al jarenlang is Astrid vanaf de zijlijn aan het mantelzorgen, waardoor ze treffend alle mooie dingen, maar ook dingen waar je tegenaan loopt als mantelzorger weet weer te geven. Hoe mensen kunnen veranderen door dementie is ook respectvol en prachtig beschreven door Astrid. Het is een aanrader voor iedereen die mantelzorger is en/of met dementie te maken heeft. 

Een deel van de opbrengst doneert Astrid aan Alzheimer Nederland, die het boek een warm hart toedraagt door promotiemateriaal en voor de eerste 25 kopers van het boek het alzheimer ‘vergeet mij niet’ speldje beschikbaar te stellen tijdens de presentatie. Ook zorginstelling Aafje (Meerweide) draagt zijn steentje bij door de ruimte voor deze presentatie te faciliteren. Ook u kunt hierbij aanwezig zijn.

De presentatie begint op 14 april om 14.00 uur, de inloop is vanaf 13.45 uur. Om teleurstelling te voorkomen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via Astrid zelf op familie.ijsselstein@live.nl of rechtstreeks via sandra.groeneveld@aafje.nl