Ridderkerkse schrijver Hormann te gast in Het Kruispunt

De Ridderkerkse schrijver Gerhard Hormann geeft op woensdag 3 april een lezing in Het Kruispunt, voorafgaand aan de film Tully. De lezing is in combinatie met de film voor een klein prijsje te bezoeken.

Gerhard Hormann (57) begon in januari 2018 aan een interessant experiment: een jaar lang gemiddeld élke werkdag naar de bioscoop. Voor hem had het bioscoopbezoek een dubbele betekenis, omdat het tevens een manier was om te onderstrepen dat hij sinds zijn 55ste officieel met deeltijdpensioen is en zijn tijd vrij kan indelen. Zo zag hij in twaalf maanden tijd meer dan 250 films. In Het Kruispunt vertelt hij over zijn bevindingen, gevolgd door zijn favoriete film van 2018: Tully.

Het vormde het startsein van een van de leukste én leerzaamste jaren van Gerhard’s leven. Voor een deel was het een inhaalrace, omdat hij de in de jaren dat hij fulltime werkte veel te weinig in de gelegenheid was geweest om naar de film te gaan. Maar dit bioscoopjaar had ook een serieuze ondertoon. Doordat hij blanco en onbevooroordeeld naar bijna élke film ging die uitkwam, ontdekte hij tot zijn verrassing dat je eigen smaak niet leidend zou moeten zijn en soms juist in de weg staat van een verrassend leuk avondje uit.

Op 3 april vertelt hij niet alleen uitvoerig over zijn bevindingen over o.a. terugkerende (maatschappelijke) thema’s, maar vertelt hij tevens over zijn persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar. Tully is een film die hij normaal gesproken over het hoofd zou hebben gezien, omdat de bijbehorende poster de kijker volledig op het verkeerde been zet en maskeert dat Charlize Theron voor haar rol als ploetermoeder eigenlijk een Oscar had verdiend. Het is een indringend drama met een komische ondertoon en een verrassende twist die laat zien hoe lastig het als vrouw is om al die verschillende rollen in het leven naar volle tevredenheid te vervullen.

Hormann – bekend van zijn boekenserie over hypotheken en pensioenen – schreef een dagboek over zijn ervaringen (Een jaar in het donker) dat onlangs verscheen bij uitgeverij Just Publishers. Dit jaar is hij van plan het op alle fronten nog iets rustiger aan te doen en ‘maar’ honderd keer naar de bioscoop te gaan.

De avond begint op woensdag 3 april om 18.45 uur met de lezing van Gerhard Hormann. Daarna vindt de verkoop plaats van diverse boeken van Hormann (door The Read Shop Barendrecht) en signeert hij deze boeken. Om 20.15 uur start de film Tully. Deze film gaat over Marlo (gespeeld door Charlize Theron). Zij heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully (Mackenzie Davis) blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht… De film heeft lovende recensies ontvangen.  

Voor slechts €3,50 kan deze film en lezing worden bezocht in Het Kruispunt. Deze avond is een samenwerking Theater het Kruispunt, de Bibliotheek AanZet en The Read Shop Barendrecht. Meer informatie en ticketverkoop via: www.theaterhetkruispunt.nl/tully