Agenda

Rijsoordse molen geopend op Nationale Molendag

Het tweede weekend van de maand mei staat Nederland weer als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen dan zoveel mogelijk molens draaien/malen in Nederland op zaterdag 14 mei en/of zondag 15 mei 2022. Bovendien zijn de molens ook nog eens vaak te bezichtigen. Ook de molen in Rijsoord zal weer deelnemen aan dit evenement.

Op zaterdag 14 mei 2022 zal de Rijsoordse Molen zijn deuren openstellen voor belangstellenden en zullen de vrijwilligers van Stichting De Rijsoordse Molen alle tijd nemen om u alles te vertellen over de werking van de molen en zijn geschiedenis. Ook zullen er ijs en weder dienende Radiozendamateurs aanwezig zijn die je kennis laten maken met radiocommunicatie over de gehele wereld.

Helaas kan onze molen nog steeds niet draaien, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om de nieuwe wieken voor onze molen te maken. Als alles meezit is in de tweede helft van 2022 weer een fier draaiende molen te zien.

De molen zal geopend zijn vanaf 10:00 uur tot 16:30 uur.

Toegang tot de molen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd van harte welkom. Deze kunt u deponeren in de gele bus. Uw bijdrage zal geheel worden benut voor het onderhoud van deze mooie molen uit 1822, die dit jaar zijn 200e verjaardag viert.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van de molen via facebook.com/rijsoordsemolen of bekijk onze website via rijsoordsemolen.nl.