Agenda

Rijsoordse molen geopend op Nationale Molendag

Het tweede weekend van de maand mei staat Nederland weer als vanouds in het teken van de Nationale Molendagen. Er zullen dan zoveel mogelijk molens draaien/malen in Nederland op zaterdag 11 mei en/of zondag 12 mei 2019. Bovendien zijn de molens ook nog eens vaak te bezichtigen. Ook onze molen zal weer deelnemen aan dit evenement.

Op zaterdag 11 mei 2019 zal  De Rijsoordse Molen zijn deuren openstellen voor belangstellenden en zullen de vrijwilligers van Stichting De Rijsoordse Molen alle tijd nemen om u alles te vertellen over de werking van de molen en zijn geschiedenis.

Als vanouds zal de toegangsweg bij de molen, welke gelegen is aan Waalweg 11 in Rijsoord,  weer gesierd zijn met vlaggen van sponsoren welke de molen een warm hart toedragen. De molen zal geopend zijn vanaf 10:00 uur tot 16:30 uur.

Verder zullen er heerlijke broodproducten van Bakkerij van der Waal en meelproducten verkocht worden in de molenwinkel. In de Rijsoordse molen kunt u terecht voor diverse heerlijke brood-en cakemixen en de inmiddels beroemde pannenkoekenmix met vanille, welke tegenwoordig ook regelmatig verkrijgbaar is in de winkels van Bakkerij van der Waal.

Op deze dag zal ook Conny Sinterniklaas aanwezig zijn bij de molen met haar schilderijen. Zij maakt kleurrijke schilderijen op doek en hout. Zij geeft dan ook een workshop.

Toegang tot de molen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd van harte welkom. Deze kunt u deponeren in de gele bus welke altijd aan de deur hangt als deze geopend is. Uw bijdrage zal geheel worden benut voor het onderhoud van deze mooie molen uit 1822.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van de molen via www.facebook.com/rijsoordsemolen of bekijk de website via www.derijsoordsemolen.com .