Agenda

Rijsoordse Molen te bezichtigen op Monumentendag

Op zaterdag 14 september a.s. is Korenmolen De Kersenboom in Rijsoord (eigendom van Stichting De Rijsoordse Molen) geopend voor publiek in het kader van Open Monumentendag. De Rijsoordse molen werd gebouwd in het jaar 1822 en is beroepsmatig in gebruik geweest tot eind vijftiger jaren van de vorige eeuw.

De Rijsoordse molen is de enige nog complete (Koren)molen in de gemeente Ridderkerk en directe omgeving. De molen zal deze dag geopend zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur. In de molen kan men terecht voor een uitgebreide bezichtiging waarbij de molenaars alle tijd nemen om de bezoekers alles te vertellen over deze mooie molen welke nog geregeld op hobby-basis gebruik wordt voor het malen van tarwe en spelt voor particuliere klanten en Bakkerij Van der Waal. 

Het molenmeel is ook te koop in de molen, naast nog vele andere producten zoals bloem, broodmixen. cake-mixen, specerijen, pannenkoekenmix, honing en jam. De opbrengst van de verkoop van deze producten komt geheel ten goede aan het onderhoud van de molen.

Bezichtiging van de molen is in principe gratis maar een vrijwillige bijdrage welke u kunt deponeren in de gele bus aan de molendeur is uiteraard van harte welkom. Ook deze opbrengst wordt geheel benut voor het onderhoud van de molen.