Agenda

Rob Favier – Oudejaarsconference 2023 – Blikvanger

Ook dit jaar is Rob Favier weer zo dom geweest om “ja” te zeggen op het verzoek om een Oudejaarsconference te schrijven. Het lukt hem nog steeds niet om pensionado te gaan spelen. Daarvoor is hij veel te gedreven. En dat komt goed uit, want er is meer dan genoeg te doen in de wereld. 

Maar het is maar hoe je tegen de dingen aankijkt. Als je je ogen in standje hopeloos zet, kun je weinig leuks meer ontdekken na een turbulent 2023. Gelukkig is door de val van het kabinet de boel weer wat opgefrist en gaan we met jong talent de vele crisissen te lijf. Maar daar moet je wel een bepaalde blik voor hebben. Niet zo een van “vroeger was alles beter”. Rob wil daar graag over nadenken in zijn achtste Oudejaarsconference “Blikvanger”. Wie waren de blikvangers van 2023 en wie heeft er de meeste blikken gevangen, of blikjes? En met wat voor blik kijk je zelf naar de wereld? Misschien ben je wel zoals je kijkt. Of kijk je zoals je bent…?

Genoeg stof om weer met plezier het jaar door te nemen. Dat doet hij zoals men van hem gewend is, weer op zijn geheel eigen wijze: de lach, de traan, gekke, confronterende en ontroerende liedjes en toch ook altijd weer die rode draad van Iemand die met een liefdevolle blik naar ons kijkt.

Spitsvondige (woord)grappen en interactie met de zaal zijn hem op het lijf geschreven.

Uit het feit dat men hem alweer gevraagd heeft zijn visie op het afgelopen jaar te geven, blijkt wel dat men hoopt dat ook hij nu eindelijk in de geschiedenisboekjes komt. Daar heeft Rob geen vier kabinetten voor nodig.

Hij zal, geheel volgens de traditie, weer begeleid worden door zijn vaste Oudejaarsconferencekwartet. Jan Willem van Delft, arrangementen en piano, Mark Dekkers, bas, Nico Eijlers/Steven Favier, drums en Jonny Boston, saxofoon en klarinet. Een kwartet waar de muzikaliteit en het vakmanschap vanaf spatten.

Rob Favier – Oudejaarsconference 2023 – Blikvanger
Donderdag 28 december 2023 – 20.00 – Goede Herderkerk Ridderkerk, Seringenstraat 1 te Ridderkerk
Tickets: eventsforchrist.nl/event/oudejaarsconference-2023-rob-favier

Over Rob

In de tijden dat hij geen oudejaarsconference hoeft te schrijven, komt Favier op zeer veel verschillende gelegenheden en zingt voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald. Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio. Tenslotte heeft hij nog zeven cd’s en een aantal singles gemaakt, drie boeken geschreven en is er een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven.