Agenda

Rondleiding door Het Huys ten Donck

Na het succes van de lente-, zomer- en herfstrondleidingen op Het Huys ten Donck vorig jaar ter ere van het 270-jarig bestaan, wordt er ook dit jaar rondleidingen op inschrijving aangeboden in alle seizoenen. In de afrondende fase van het grote restauratie-/verduurzamingsproject wat nu en afgelopen tijd heeft plaatsgevonden, wil men een nieuwe rondleiding op inschrijving houden zodat u een kijkje kunt krijgen achter de schermen.

U krijgt een rondleiding door Het Huys ten Donck zelf, kunt tussendoor genieten van een kleine high-tea en wordt vervolgens meegenomen door een gids om een mooie wandeling te maken door het eeuwenoude Engelse landschapspark.

​In het Huys krijgt u een uniek kijkje in de bijzondere ontvangstruimtes, vertelt men u graag meer over de rijke geschiedenis, de verbondenheid van de familie Groeninx van Zoelen en leert u iets meer over de bijzonderheden van het authentieke en historische interieur. Na een kopje thee of koffie met kleine high-tea wordt u opgehaald door Aart van Dragt van de Natuurvereniging IJsselmonde, die u de rondleiding door het Park zal geven met al zijn kennis en ervaring. Zo krijgt u echt de kans om op deze dag de buitenplaats in haar volle glorie te beleven en met een gemêleerd gezelschap te genieten van de verhalen over de unieke eigenschappen van de buitenplaats en alle bijzondere flora en fauna.

De eerstvolgende rondleiding staat gepland op zaterdag 22 september 2018. De ochtendrondleiding start deze dag om 11:00 (en eindigt rond 13:30/13:45) en de middagrondleiding start om 13:30 (en eindigt rond 16:00/16:15). 

De prijs is € 35,- per persoon, inclusief kleine high-tea en de rondleiding binnen- en buitenshuis.

Inschrijven kan door een bericht te sturen via het contactformulier (onderaan de pagina) of naar ontvangen@huystendonck.nl.

De rondleidingen gaan door bij een minimum van 15 personen en er wordt een maximum aangehouden van 20 personen per groep.