Agenda

Senioren uitjes tijdens Zomerfestijn 

Het Zomerfestijn, georganiseerd door Facet Ridderkerk (voorheen Welzijn Ridderkerk), bestaat uit verschillende uitjes voor senioren. In de maand juli worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn, zoals de dagtocht naar de Ooijpolder, een rondleiding door Huys ten Donck en een rondje Rotterdam.

Op dinsdag 10 juli is er een dagtocht naar de Ooijpolder. De Ooijpolder ligt ten oosten van Nijmegen en wordt gekenmerkt door het uitgestrekte landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur. Halverwege is er een lunch in de Thornse molen. De kosten voor deze hele verzorgde dag zijn € 36,50 per persoon.

Dinsdag 17 juli is er een rondleiding door Huys ten Donck en aansluitend een wandeling door de schitterende tuin. Na de rondleiding krijgen deelnemers een lekker kopje koffie/thee en staat de natuurgids klaar voor de wandeling van ongeveer 45 minuten. De kosten voor deze bijzondere activiteit bedragen € 24,50 per persoon.

Donderdag 26 juli wordt het mooie Rotterdam bezocht met de bus. De Markthal, Centraal Station, Lee Towers Torens, Van Nelle gebouw en de verschillende bruggen komen voorbij. In restaurant Ketelbinkie staat een heerlijk lunchbuffet klaar en rond 17.00 uur bent u weer thuis. De kosten voor dit reisje zijn € 29,50 per persoon.

Wilt u mee met een van de bustochten, dan kunt u op verschillende plaatsen in Ridderkerk opstappen, bijvoorbeeld bij de Reijerheem, Welzijn Ridderkerk Schoutstraat, Wijkcentrum West, WVC Slikkerveer en het WVC Bolnes. Inschrijven en betalen kan bij de balie van Welzijn Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Pinnen is mogelijk. De aanmelding is definitief na betaling.

 Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het Zomerfestijn? Neem contact op met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Foto: Roelie ’t Jong