Agenda

Senioren zomerfestijn bij Facet Ridderkerk

Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 10 juli 2023 verschillende activiteiten voor senioren. 

Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd en vol programma samen te stellen. Inwoners van Ridderkerk kunnen kiezen uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes. Er zijn verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld het UFO Restaurant in Rotterdam, mosselen eten in Yerseke, rondvaart over de Linge en het RTM Museum in Ouddorp. Bij alle busreisjes zijn er verschillende opstapplaatsen namelijk de Reijerheem, Facet Ridderkerk, Wijkcentrum West, Slikkerveer en Bolnes. 

Ook kan er dit jaar weer lekker gegeten worden. Zo is er traditiegetrouw een heerlijk 3-gangen menu bij de Paradijshoeve en kunt u mosselen eten in Zeeland. 

Wilt u lekker sportief bezig zijn? Ook dit is mogelijk tijdens de zomervakantie. Elke woensdagochtend geeft docent Christa van Gent een sportieve wandeling in het Oosterpark. De tijd is van 10:00 tot 11:00 uur en de locatie is de parkeerplaats bij restaurant de Pannenkoe. Op maandagmiddag biedt Christa stoelgym aan in het Wijkcentrum West. Tijdens deze les worden er oefeningen gedaan om uw spieren en gewrichten in conditie te houden. De oefeningen zijn met kleine gewichtjes, ballen of op muziek.

Op de SPORTsWALL kunt u dit jaar lekker bewegen met uw kleinkinderen. De SPORTsWall is een interactieve muur om te bewegen, leren en ontmoeten. Door deze interactieve muur wordt er een grenzeloze keuze aan leuke activiteits- en denkspellen zoals memory en puzzels op de muur geprojecteerd. Op een leuke, gezellige en nieuwe manier bewegen samen met de kleinkinderen? Schrijf u dan nu in. 

Woensdag 12 juli gaat het dak eraf met het Shantykoor De IJsselmannen. Kom gezellig langs, zing mee en geniet van de zeemansliederen. Het koor zal twee keer 30 min optreden voor u in het Wijkcentrum West.

Ook mensen met een scootmobiel kunnen weer lekker met elkaar op pad. Donderdag 13 en 27 juli worden er routes gereden door de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Ridderkerk en omstreken. Uiteraard wordt er ook gestopt voor een lekker drankje. De start- en eindplaats is het Koningsplein.

Teun Rijsdijk neemt u door middel van een presentatie mee door de geschiedenis van Ridderkerk. Zijn verhalen gaan over het vroegere Rijsoord en Ridderkerk over Kraaien en Blaukaiers. De locatie is de Oudheidkamer Ridderkerk. Een ander stukje geschiedenis gaat over de schilder Johannes Vermeer. U wordt meegenomen in het leven van misschien wel de bekendste Nederlandse schilder ter wereld. Ondanks het feit dat hij zo bekend is door met name de bekende werken ‘Het Melkmeisje’ en ‘Het meisje met de Parel’ weten we verrassend weinig van deze getalenteerde man. 

Ook voor de creatievelingen is er voldoende te doen. Zaterdag 22 juli is er een workshop natuurtekenen in het Waalbos. Deze workshop laat u ontdekken dat tekenen erg leuk is en voor nagenoeg iedereen mogelijk is. U wordt ontvangen met een lekker kopje koffie of thee. De locatie is het bezoekerscentrum De IJsvogel. Kennis van de natuur of teken-ervaring is niet nodig voor deze workshop. Vrijdag 28 juli gaat u op pad in het Oosterpark met fotograaf Eefje. Er wordt gestart met koffie of thee bij restaurant De Pannenkoe. Daar vertelt zij u over de basisbeginselen van de fotografie. Denk aan diafragma, sluitertijd, ISO en compositie. Daarna is het tijd voor een ommetje in het Oosterpark. Iedereen gaat tijdens het ommetje met eigen camera aan de slag om te oefenen. Vooraf heeft iedereen één fotowens ingestuurd en samen proberen we tijdens het ommetje de foto te maken, die iemand altijd al heeft willen maken. Deze activiteit kan ook gedaan worden met de camera van uw mobiele telefoon.

Alle activiteiten gaan door bij voldoende aanmeldingen. Inschrijven kan vanaf begin juni bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Betaling is mogelijk met pin of contant. Is het vervoer naar de activiteit een probleem? Geef dit bij uw inschrijving aan dan gaat Facet hier mee aan de slag. 

De exacte tijden, prijzen en data staan op de flyer die binnenkort verspreid wordt of is af te halen bij Facet. Ook staat alle informatie op de website

Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail info@facetridderkerk.nl.