Agenda

Seniorenfit in nieuwe gymzaal Bolnes 

Wilt u gezellig en gezond sporten met mensen van uw eigen leeftijd? Doe dan mee met Seniorenfit in de wijk Bolnes. De activiteit vindt iedere woensdag, met uitzondering van schoolvakanties, plaats van 12.00 tot 13.00 uur in de nieuwe gymzaal in Bolnes (Scheldeplein 4).

Het is bekend dat bewegen en sociale contacten juist op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Daarom biedt Facet Ridderkerk elke woensdag een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren. Tijdens deze laagdrempelige activiteit wordt er altijd gestart met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Tijdens de les wordt er gebruikt gemaakt van materialen en worden er verschillende sport- en spelvormen gedaan. Soms worden er oefeningen gedaan op muziek. Het belangrijkste is dat er met elkaar gewerkt wordt aan uw conditie, stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Er wordt altijd rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. De leeftijd is 60-plus, maar bent u iets jonger en wilt u toch lekker bewegen? Dan bent u uiteraard van harte welkom. Iedereen kan meedoen want de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen. 

De activiteit vindt iedere woensdag (m.u.v. schoolvakanties) plaats in de nieuwe gymzaal aan het Scheldeplein 4. Dit is tegenover het wijkgebouw Bolnes waar er voor of na de les een goedkoop kopje koffie/thee gedronken wordt. De ingang van de gymzaal bevindt bij de ingang van de basisschool. 

Magda Laros verzorgt namens Facet Ridderkerk de lessen. Magda is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft. 

Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de gymzaal. Iedereen is van harte welkom om een proefles te volgen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Bevalt de les? Dan kunt u lid worden. U betaalt dan omgerekend € 4,00 per keer. Voor meer informatie of aanmelden kan iedereen contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl of 0180 – 432 350.