Agenda

Seniorenfit in Rijsoord

Na de zomervakantie behoefte aan lekker gezond bezig zijn? Doe dan mee met Seniorenfit in Rijsoord. De bestaande groep is op zoek naar gezellige nieuwe deelnemers. 

De gemeente Ridderkerk is sterk aan het vergrijzen. Ook in Rijsoord wonen veel senioren. Toch zijn er voor deze doelgroep weinig georganiseerde beweegmogelijkheden. Omdat bewegen en sociale contacten juist op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn, biedt Facet Ridderkerk elke dinsdag een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren.

De laagdrempelige activiteit start altijd met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken.  Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Daarna wordt er gebruikt gemaakt van materialen en worden er verschillende sport- en spelvormen gedaan. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, stabiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. 

Iedereen kan meedoen want de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen vanaf 60 jaar. De activiteit vindt iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) plaats in de gymzaal aan de Linnenstraat. Karin de Jong verzorgt namens Facet Ridderkerk de lessen. Karin is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft. 

Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de gymzaal. De eerste les is op dinsdag 4 september. Iedereen is van harte welkom om de lessen enkele keren te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Bevalt de les, dan kunt u lid worden. U betaalt omgerekend € 4,00 per keer. Wilt u zich opgeven of heeft u vragen over de activiteit? Neem contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of mail naar jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl