Agenda

Seniorenfit in sporthal Drievliet

Het is bekend dat bewegen en sociale contacten op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Door de vergrijzing in Ridderkerk is dit een belangrijk onderwerp voor welzijnsorganisatie Facet Ridderkerk. Daarom biedt Facet elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren in sporthal Drievliet. 

Tijdens deze laagdrempelige activiteit wordt er altijd gestart met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Daarna kan men kiezen uit twee activiteiten. Aan de ene kant van de zaal worden er onder begeleiding oefeningen gedaan (soms op muziek) met onder andere ballen, hoepels en ander materiaal. Aan de andere kant van de zaal worden verschillende sporten, zoals volleybal en badminton, gespeeld. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Het is een bestaande groep die bestaat uit mannen en vrouwen. 

De activiteit vindt iedere woensdag van 11.00 tot 12.30 uur (m.u.v. de schoolvakanties) plaats in sporthal Drievliet aan Vlietplein 137-138. De ingang van de sporthal bevindt zich tegenover supermarkt COOP. U moet de grijze trap nemen. Is traplopen een probleem? De sporthal beschikt ook over een lift. Christa van Gent verzorgt namens Facet de lessen. Christa is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft. Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de sporthal. Zeker voor volleybal kunnen we nog wel een paar spelers gebruiken. Iedereen is van harte welkom om enkele lessen te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wilt u proefles of heeft u vragen over de activiteit? Neem dan eerst contact op met Jesper Lagendijk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl