Agenda

Shantykoor Rotterdam op het Sint Jorisplein

Vrijdagavond 28 juli 2023 is Shantykoor Rotterdam in Ridderkerk te zien en te horen onder de pagodetent in het centrum van Ridderkerk. Zij zijn alweer het dertiende gezelschap dat een SER Zomeravondconcert gaat verzorgen, voor hen is dit het eerste optreden in het mooie openluchttheater.

25 jaar geleden werd het Shantykoor Rotterdam opgericht. Sindsdien is het koor bij menige gelegenheid aanwezig geweest om een uitvoering te verzorgen. Dat is het Shantykoor Rotterdam wel toevertrouwd. Samen met vier accordeonisten, twee gitaristen en twee banjospelers plus een Bodhran speler en een  enthousiaste dirigent is het koor een welgeziene gast bij diverse gelegenheden. 

Het Shantykoor Rotterdam wordt, buiten de optredens in en om Rotterdam, ook regelmatig gevraagd om buiten de provinciegrens een optreden te verzorgen. Het is een koor dat momenteel uit ruim 65 leden bestaat en wekelijks, onder leiding van Bert Jansen, oefent op een repertoire dat qua shanty repertoire erg breed is en eigenlijk heel veel omvat.

Het gratis te bezoeken concert begint om 19.30 uur en duurt een uur. Gezien de te verwachten drukte wordt mensen die graag willen zitten geadviseerd op tijd naar het Winkelhart te komen.