Agenda

Serious Comedy met wetenschappers en cabaretier Howard Komproe

Zondag 2 december kan je om 15:00 uur met je kinderen naar Serious Comedy in het Maaspodium. Cabaretier Howard Komproe gaat samen met wetenschappers en publiek het nut en de effecten van het broodje-aap-verhaal dat ouders hun kinderen vertellen te lijf. Want zeg nou eerlijk, welke ouder vertelt (in deze periode) altijd de volledige waarheid aan zijn kinderen? Terwijl de ouders en andere volwassenen hun hoofd wetenschappelijk én humorvol breken over zoete leugens, kunnen de kinderen aan de slag met creatieve activiteiten, zoals het grote Liegenie-spel.

Broodje-aap-verhalen

Kinderen nét iets anders dan de waarheid vertellen: we hebben het als volwassenen allemaal weleens gedaan. Door het jaar heen, en zo tegen december wellicht net iets meer. En daar komen soms de meest hilarische verhalen uit voort. Van kleine, persoonlijke anekdotes tot aan legenden, mythen, sprookjes en overige volksverhalen. Ouders weten hun kinderen ook vaak te misleiden met broodje-aap-verhalen. Denk aan “Als je je spinazie opeet, wordt je later groot en sterk.” Dit soort ‘leugens’ komt trouwens binnen alle culturen, religies en volkeren voor.

Maar hoe werkt dat, kinderen iets anders voorschotelen dan de waarheid? Waarom doen we dat en wat zijn de effecten? WAT WE DOEN wil het niet alleen met de kinderen, maar juist ook met ouders en andere volwassenen hebben over liegen. Tijdens Serious Comedy neemt orthopedagoog en ontwikkelingspsycholoog Corry Wolters je mee in de wondere wereld van leugens en hoe om te gaan met de waarheid binnen de opvoeding van onze kinderen. Cabaretier Howard Komproe gooit daar een schepje bovenop en neemt, op onvervalste humoristische wijze, liegende volwassenen op de hak. Presentator Joris Lutz praat de middag waarheidsgetrouw aan elkaar en betrekt het publiek op interactieve manier bij het onderwerp.

Serious Comedy van WAT WE DOEN

Stand-up comedy is een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. Serious Comedy is een concept waarin WAT WE DOEN stand-up comedy combineert met onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Cabaretiers en wetenschappers gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf.

Opvang voor de kinderen (4-12 jaar)

Terwijl ouders en andere volwassenen hun hoofd wetenschappelijk én humorvol breken over het onderwerp, gaan de kinderen in de foyer aan de slag met creatieve activiteiten, zoals het grote Liegenie-spel. Het belooft een enerverende middag, vol wetenschappelijk onderbouwde humor te worden. Echt waar, geen woord gelogen!

Aanvang: zondag 2 december 2018 15:00 uur
Prijs: vanaf €10, opvang €2
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/comedy