Slim (ver)bouwen beurs in Ridderkerk

Update 11 maart: De gemeente meldt dat de Slim (ver)bouwen beurs op zaterdag 14 maart niet doorgaat. De beurs wordt samen met Rabobank georganiseerd. Die heeft vanwege het coronavirus besloten bijeenkomsten waar meer dan vijftig mensen komen, voor nu af te gelasten. De beurs wordt verzet naar zaterdag 20 juni. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Wilt u uw woning of bedrijfspand comfortabeler en energiezuiniger maken? Kom dan op zaterdag 14 maart 2020 van 10.30 tot 15.30 uur naar de Slim (ver)bouwen beurs in Hotel van der Valk in Ridderkerk (Krommeweg 1). Het wordt een dag vol slimme en duurzame ideeën, voor inwoners en ondernemers. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om het comfort en de duurzaamheid van uw huis of bedrijfspand te verbeteren? Diverse lokale ondernemers helpen u graag de beste oplossing voor uw situatie te vinden.

Tijdens de beurs kunt u over allerlei onderwerpen informatie inwinnen. Bijvoorbeeld over de financiering van energiebesparende maatregelen en over het plaatsen van zonnepanelen. U kunt tijdens de Slim (ver)bouwen beurs ook plaatsnemen in een elektrische auto en bekijken hoe u uw tuin kunt vergroenen. Ook zijn er elk uur presentaties over diverse duurzame thema’s, zoals aardgasvrij wonen (11.00), financieringsmogelijkheden (13.00), slimme oplossingen voor uw huis (14.00) en zonnepanelen (15.00).

Goed voor uw portemonnee 

Energie besparen kan op veel manieren. Van isolatie tot het gebruik van duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. Wist u dat u heel eenvoudig kunt besparen? Met het gebruik van radiatorfolie bespaart u bijvoorbeeld ongeveer €30 per jaar op uw stookkosten. 

Wie slim verbouwt heeft dubbel winst 

De Slim (ver)bouwen beurs wordt georganiseerd door de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden. Deze partners willen gezamenlijk helpen woningen, en daarmee de samenleving, te verduurzamen. Wie slimme maatregelen neemt, spaart niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee. Komt u ook? U maakt dan ook kans op een van de drie slimme producten op het gebied van licht en geluid ter waarde van €120 pers stuk (actievoorwaarden op de beurs beschikbaar). De toegang tot de beurs is gratis en ook aan de kinderen is gedacht.