Agenda

Snelcursus A & Turbocursus B tijdens herfstvakantie in Zwembad de Fakkel

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan. Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Voor veel mensen is het lastig om meerdere malen per week, vaak totaal een uurtje, naar zwemles te gaan. Ook is het vaak moeilijk de zwemlessen te combineren met werk en/of zorg. 

Om het wat makkelijker te maken organiseert Zwembad de Fakkel in de herfstvakantie van 2023 een Snelcursus voor A en een Turbo cursus voor het B diploma

De doelstelling van de snelcursus A is om in één vakantieweek zoveel mogelijk vorderingen te maken. De doelstelling van de Turbocursus B is om in één vakantie week het B diploma te behalen. In deze vakantieweek zullen de kinderen 5 dagen zwemmen in een zwemles van 3 uur. Dit gaat gebeuren op de volgende dagen en lestijden;

De Snelcursus A en de Turbocursus B tijdens de herfstvakantie vinden plaats van:

Maandag 16 oktober t/m zaterdag 21 oktober (uitgezonderd woensdag 18 oktober)
Lestijden op maandag t/m vrijdag (excl woensdag) zijn 08:30 – 11:30 uur
Lestijd op zaterdag is van 11:30 tot 14:30 uur

De leerlingen krijgen steeds les van een vast team aan lesgevers (uitgezonderd ziekte en/of onverwachts verlof). De cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen 3 uur per lesdag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt les gegeven in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen welke zijn ingedeeld op hetzelfde niveau.  

Om mee te doen met de Snelcursus A of de Turbocursus B dienen de kinderen de minimale leeftijd van 5 jaar te hebben. Daarnaast moeten de kinderen voor de Snelcursus A al watervrij zijn en bij voorkeur een beenslag hebben op buik en rug. (Alleen kinderen van bad 2, 3 en eventueel bad 4 komen in aanmerking). 

Voor de Turbocursus B dienen de kinderen in het bezit te zijn van het A diploma. Indien nodig worden de kinderen van tevoren getest om te beoordelen of zij geschikt zijn voor deze lessen.

De kosten voor deze Snelcursus A bedragen €281,75. Dit is zonder diplomagarantie. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. Wanneer het kind niet de door ons verwachte progressie heeft gehaald ontvangt u het bedrag terug, of zetten wij de leskaart pauze.

De kosten voor de Turbocursus B bedragen €281,75. Dit is met diplomagarantie, het diploma dient op de vrijdag apart te worden afgerekend. Wanneer uw kind onverhoopt niet in aanmerking komt voor het diploma zwemmen mag het op onze kosten verder zwemmen tijdens de reguliere lessen.

Inschrijven gaat als volgt: u geeft de naam van uw zoon of dochter door bij de receptie of via zwemles@sportserviceridderkerk.nl. Hierop zullen de leerkrachten overleggen of uw zoon of dochter in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvangt u een bevestiging met het verzoek om het lesgeld voor de snelcursus bij de kassa te voldoen. (De snelcursus kan niet betaald worden via de Ridderkerk pas of via een ander fonds). Na betaling is uw kind verzekerd van een plek in de snelcursus. Mocht uw zoon of dochter niet geschikt zijn dan zal de zwemles coördinator contact met u opnemen.