Agenda

Snelcursus voorjaarsvakantie Zwembad de Fakkel

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan te plonzen en te ravotten in het water zonder angst om een keertje kopje onder te gaan. Niet alleen in de beschermde omgeving van het zwembad, maar ook in het onbekende buitenwater. Voor ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen veilig kunnen meedoen aan allerlei recreatieve activiteiten in, op of aan het water.

Voor veel mensen is het lastig om meerdere malen per week, vaak totaal een uurtje, naar zwemles te gaan. Ook is het vaak moeilijk de zwemlessen te combineren met werk en/of zorg. 

Om het wat makkelijker te maken organiseert Zwembad de Fakkel in de voorjaarsvakantie deze snelcursus. 

Doelstelling van de snelcursus is om in één vakantieweek zoveel mogelijk vorderingen te maken. In één vakantieweek zullen de kinderen 6 dagen zwemmen in een zwemles van 2 uur. Dit gaat gebeuren op de volgende dagen en lestijden; 

Van zaterdag 25 februari t/m zaterdag 4 maart (uitgezonderd zondag 26 februari en woensdag 1 maart)
Lestijden op zaterdag zijn 14:00 – 16:00 uur
Lestijden doordeweeks zijn van 10:00 – 12:00 uur

De leerlingen krijgen steeds les van een vast team aan lesgevers (uitgezonderd ziekte en/of onverwachts verlof). De cursus zal plaatsvinden in een rustige omgeving zodat de kinderen zich volledig kunnen concentreren. Ouders zijn niet in het bad aanwezig. Doordat de leerlingen 2 uur per lesdag aan het zwemmen zijn is er tijdens de les veel tijd om hen de vaardigheden onder de knie te laten krijgen. Ook wordt er gelest in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen en anders ingedeeld worden in hetzelfde niveau.  

Om mee te doen met de cursus dienen de kinderen wel de minimale leeftijd van 5 jaar te hebben. Daarnaast moeten de kinderen al watervrij zijn. (Vanaf niveau 2, 3 en eventueel 4). Er zal wel worden gecontroleerd of de kinderen geschikt zijn voor deze lessen. Indien nodig worden de kinderen van tevoren getest worden om te kijken of zij geschikt zijn voor deze lessen. 

De kosten voor deze cursus bedragen € 225,–. Dit is inclusief pauzehapjes en drankjes voor de kinderen. Wanneer het kind niet de door het zwembad verwachte progressie heeft gehaald ontvangt u het bedrag terug.

Inschrijven gaat als volgt, u geeft de naam van uw zoon of dochter door bij de receptie of via zwemles@sportserviceridderkerk.nl. Hierop zullen de leerkrachten overleggen of u zoon of dochter in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvangt u een bevestiging met het verzoek om het lesgeld voor de snelcursus bij de kassa te voldoen. (De snelcursus kan niet betaald worden via de Ridderkerk pas of via een ander fonds). Na betaling is uw kind verzekerd van een plek in de snelcursus. Mocht uw zoon of dochter niet geschikt zijn dan zal de zwemles coördinator contact met u opnemen.