Agenda

Start met wandelen onder begeleiding 

Na de goed bezochte informatiebijeenkomst wordt er op dinsdag 16 mei 2023 gestart met de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Ridderkerk. Ook dit jaar slaan Ridderkerkse huisartsenpraktijken en Facet Ridderkerk de handen weer ineen en wordt er wekelijks gewandeld. 

De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Vanaf 16 mei wandelen deelnemers elke week tot eind september. Er wordt elke dinsdag om 16.00 uur gewandeld met begeleiding van een huisarts, praktijkondersteuner en vrijwilliger. De startlocatie is vanaf het gemeentehuis, Koningsplein 1. 

Wandelen is voor mensen met en zonder diabetes een goed medicijn. Door de NDC ervaren deelnemers, op een veilige en gezellige manier, dat bewegen goed is voor hun gezondheid en diabetes. De NDC is alleen geschikt voor beginnende wandelaars. Er wordt dan ook begonnen met kleine afstanden. Het doel is dat iedereen in september minimaal 5 kilometer kan lopen. Bent u al een meer gevorderde wandelaar dan kan u zich aansluiten bij de vele andere wandelgroepen die Ridderkerk heeft. 

Wilt u de komende maanden gezellig met elkaar wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Dan kunt u zich nu inschrijven via de website nationalediabeteschallenge.nl/ridderkerkbeweegt/.

De eerste wandeling is dus op dinsdag 16 mei 2023 om 16.00 vanaf het Koningsplein. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of met uw eigen huisartspraktijk.