Agenda

Start verkoop appartementen Riederkercke

Donderdag 11 juli start de verkoop van appartementencomplex Riederkercke. Het gebouw met 11 appartementen is gelegen aan de Kievitsweg in de wijk Slikkerveer. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 19:00 en 20:30 uur in het Van der Valk hotel in Ridderkerk aan de Krommeweg 1. 

Het kleinschalige appartementengebouw is duurzaam en wordt uiteraard gasloos gerealiseerd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen. Eén van de voorbeelden daarvan is de zogenaamde WTW-installatie (Warmte Terug Winning). Deze zorgt ervoor dat warmte uit de afgevoerde ventilatielucht teruggewonnen wordt. Die warmt vervolgens de verse binnenlucht op. Ook voor de entree, de algemene ruimte en de lifthallen is gekozen voor duurzame maatregelen. Zoals ledverlichting in de algemene ruimte en lifthallen met elektrische radiatoren met ingebouwde thermostaten.

De vierkamerappartementen variëren in grootte van circa 136 tot 147 m² en beschikken allen over een balkon.

Architect Stijl van Tuijl van KuiperCompagnons heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de omgeving: ‘De singel verdient het om op een mooiere manier zijn route te eindigen. Het appartementencomplex begrenst de twee belangrijke lijnen van de singel. Vandaar dat het gebouw in het water ligt én aan het groen’.