Stichting Natuurbeheer Waalbos gaat weer aan de slag

Aanstaande vrijdag 10 september 2021 gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos weer aan de slag in het Waalbos. Er zijn diverse onderhoudsklussen, zoals snoeien van wilgenopschot maar ook de bijenidylle moet nog een laatste keer gehooid en gemaaid worden.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en maakt in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

De stichting kunnen zaterdag alle hulp gebruiken, kennis is niet nodig en gereedschap en handschoenen ook niet. Oude kleding en waterdichte schoenen zijn wel handig. De groep gaat zich verzamelen om 9.00 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel en werken tot ca 14.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. Er wordt eindigen met een broodje. Wilt u komen helpen, dan kunt u zich aanmelden via info@onswaalbos.nl

Ook is de stichting op zoek naar mensen die willen helpen met de inrichting en het beheer van de heemtuin die bij bezoekerscentrum de ijsvogel ligt en die men gaan onderhouden. En naar mensen die willen helpen met het geven van voorlichting, het inrichten van natuurtentoonstellingen, het begeleiden van natuurwandelingen en cursussen/workshops. De stichting zal dan zorgen voor een opleiding. Heeft u hiervoor belangstelling dan kunt u contact opnemen via  info@onswaalbos.nl.