Stichting Natuurbeheer Waalbos gaat weer aan de slag

Stichting Natuurbeheer Waalbos gaat zaterdag 3 juli 2021 weer aan de slag in het Waalbos. De bijenidyllen moeten gehooid worden en vele handen maken licht werk, dus hierbij kunnen we extra hulp gebruiken. Ook de tijdens NL gemaakte bijenhotels moeten nog afgemaakt en geplaatst worden en de wilgenhut kan een opknapbeurt gebruiken. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en maakt in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

De Stichting kan zaterdag alle hulp gebruiken, kennis is niet nodig en gereedschap en handschoenen ook niet. Oude kleding en waterdichte schoenen zijn wel handig. Verzamelen om 9.00 uur in bezoekerscentrum de IJsvogel en werken tot ca 14.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. Er wordt geëindigd met een broodje. Wilt u komen helpen, dan kunt u zich aanmelden via info@onswaalbos.nl

Ook wordt gezocht naar mensen die willen helpen met de inrichting en het beheer van de heemtuin die bij bezoekerscentrum ligt en die wordt onderhouden. En naar mensen die willen helpen met het geven van voorlichting, het inrichten van natuurtentoonstellingen, het begeleiden van natuurwandelingen en cursussen/workshops. Er zal worden gezorgd voor een opleiding. Heeft u hiervoor belangstelling dan kunt u contact opnemen via  info@onswaalbos.nl.