Stichting Natuurbeheer Waalbos verzorgt vlindertentoonstelling

Van 25 mei tot en met 10 juni 2022 verzorgt Stichting Natuurbeheer Waalbos een Vlindertentoonstelling in bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord. Bij deze tentoonstelling is te zien welke dagvlinders in het Waalbos voorkomen, wanneer ze vliegen, hoe hun rupsen eruit zien en hoe ze herkent kunnen worden. Ook laten we zien welke goed nectarplanten er zijn voor in de tuin en zijn en vlinderzoekkaarten te koop. Op zondag 5 juni 9.00 is er een vlinderexcursie waar men aan kan deelnemen en op donderdagavond 9 juni een minicursus vlinders herkennen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

De ijsvogel is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. De excursie is gratis maar donatie wel welkom. De minicursus kost €15 euro (donateurs €10). Aanmelden voor de excursie en de minicursus kan via info@onswaalbos.nl