Agenda

Stoelyoga in Ridderkerk

Wil je wat vaker ontspannen? Zou je op een eenvoudige en toegankelijke manier willen werken aan je lichamelijke conditie en tegelijkertijd rust in het hoofd willen ervaren? Dan is stoelyoga bij Facet iets voor jou. 

Stoelyoga wordt gegeven op woensdag in Trefpunt Oost van 10:45 – 12:15 uur of in wijkcentrum Bolnes op donderdag van 12:00 – 13:30 uur.

Iedereen kan aan deze bewegingsvorm meedoen, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie, ook als u minder mobiel bent of fysiek beperkt. De oefeningen worden zowel zittend op de stoel uitgevoerd als staand waarbij u de stoel als ondersteuning gebruikt. Deze yogales is speciaal voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om yoga op de mat te beoefenen. 

De oefeningen in de lessen passen bij ieders behoeften en mogelijkheden. Deze yogalessen maken het lichaam sterk, soepel en ontspannen en geven een goed gevoel. Yoga heeft een positief effect op lichaam en geest. De lessen op de stoel zijn laagdrempelig en helpen om de spieren en gewrichten soepeler te maken, de houding te verbeteren en helpen om de concentratie te bevorderen. Ook bevorderen de lessen de bloedcirculatie, heffen blokkades op en stimuleren het immuunsysteem. De ontspanningsoefening zorgt er bovendien voor dat je bewust en systematisch een gevoel van diepe ontspanning leert ervaren. De ademoefeningen, de bewuste aandacht voor lichaam én geest en het goede gevoel blijken uitstekend te werken tegen hoofdpijn en depressie, tegen slapeloosheid en stress. 

Op beide locaties zijn er nog enkele plekken. Interesse in een gratis proefles? Aanmelden kan bij Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.