Agenda

Struintocht door Klein Profijt

Donderdag 3 januari 2019 organiseert Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in samenwerking met Het Zuid-Hollands Landschap opnieuw een avontuurlijke struintocht door Klein Profijt van het Zuid-Hollands Landschap. De excursie is bedoeld voor stoere jongens en meisjes vanaf 10 jaar.

Bij de struintocht wordt als eerste de Eendenkooi bezocht. Dit deel van het gebied is niet vrij toegankelijk en is alleen tijdens excursies te bezoeken. Hier kun je zien hoe in een niet zo ver verleden eenden gevangen werden. Nu is het een gebied met grote soortenrijkdom en heerst er net als in het verleden rust waar veel vogels en andere dieren baat bij hebben. Grote kans op ontmoeting met bijzondere dieren of sporen van hen. Hierna wordt de wilgenjungle van Klein Profijt bezocht langs kreekjes, lianen en omgevallen bomen. Dit stuk van de tocht is voor de echte avonturiers. Laarzen en oude kleren zijn hierbij een aanrader!

Het avontuur begint op donderdagmorgen 3 januari om 10:00 op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg links, 200 m voorbij de Golfclub Oude Maas, Veerweg 2a, 3161 EX Rhoon en duurt uiterlijk tot 13:00 uur. Geadviseerd wordt om warme kleren en laarzen aan te trekken en een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek mee te nemen. Bij regen (of sneeuw!) gaat de tocht natuurlijk gewoon door.

Durf jij het aan?
Je kunt gratis mee. Geef je online op via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. Vermeld je naam en leeftijd en telefoonnummer van thuis. Deelname is beperkt, dus meld je snel aan.

Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/ 

Foto: Jaap Nispeling