Agenda

Symposium “Bomen over bomen”

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde en Water Natuurlijk Hollandse Delta organiseren op zaterdag 2 april 2022 vanaf 9.00 uur het symposium “Bomen over bomen”. Dit symposium wordt gehouden in Hofstede de Paradijshoeve aan de Oostmolendijk 82a te Ridderkerk.

Het symposium wordt gehouden ter viering van het 50 jarig jubileum van de Natuurvereniging IJsselmonde en als opmaat naar de waterschap verkiezingen van 2023 waarbij meer bomen in de Hollandse Delta een speerpunt zal zijn voor Water Natuurlijk.

Programma

9.00 uur: Ontvangst met koffie en thee.
9.30 uur: Na een kort welkomstwoord starten de presentaties:

  • Inheemse of uitheemse bomen. Aart van Dragt van de Natuurvereniging IJsselmonde gaat in op de vraag: Hoe ziet een toekomstbestendig bomenbestand er uit in stedelijk gebied en op het platteland?
  • Wat betekenen bomen voor biodiversiteit? Dat komt in de presentatie van Joost Kievit van Water Natuurlijk aan de orde.
  • In de 3e presentatie gaat een vertegenwoordiger van Urgenda in op het belang van bomen voor het klimaat.

11.30 uur: Na een pauze gaan we aan de slag met de vraag: Wat willen we bereiken? Onder leiding van gespreksleider Sander Elzerman gaan de inleiders in gesprek met de zaal om deze vraag te beantwoorden.
12.30 uur: Afsluiting symposium en lunch
13.30 uur: Start natuur excursies in de omgeving van de Paradijshoeve. Eindtijd ongeveer 15.00 uur.

Tussendoor is er gelegenheid om de informatiestands van de betrokken organisaties te bezoeken.

Deelname aan het symposium, inclusief de lunch en de excursies, is gratis. Introducés zijn welkom. Vol is vol. Er is gratis parkeergelegenheid bij de Paradijshoeve.

Aanmelden is verplicht. Dat kan via natuurvereniging-ijsselmonde.nl/symposium-bomen-over-bomen/