Agenda

Tentoonstelling over ‘Overwintering natuur’ in de IJsvogel in Rijsoord

De hele maand februari is er een tentoonstelling over “Overwintering van de natuur” te zien in bezoekerscentrum de IJsvogel. Stichting Natuurbeheer Waalbos heeft deze tentoonstelling opgesteld. Altijd al eens willen weten waar al die vogels en dieren blijven in de winter, kom dan zeker een keer kijken.

Iedereen weet wel dat vogels in het najaar naar het zuiden trekken en in het voorjaar weer terugkomen. Maar waar gaan ze heen en waarom doen ze dat. En hoe doen die vogels dat dan die hier blijven. En waar blijven de egels en de vleermuizen in de winter.
Welke dieren houden een winterslaap en hoe doen ze dat dan? Wat doen dieren als de haas en het ree, die niet in winterslaap gaan. En wat gebeurt er met onze vlinders en bijen in de winter. Wilt u meer weten, kom dan zeker even langs. Er zullen ook bouwplaten van egelhuisjes en bijenhotelletjes liggen. En hoe je zelf vetbollen kan maken.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en werkt samen met Staatsbosbeheer aan de natuurwaarden in het Waalbos zodat het interessant natuurgebied wordt waar iedereen van kan genieten. Ook zet de stichting zich in om mensen bekend te maken met de wonderlijke wereld van de natuur. 

De tentoonstelling is de hele maand februari te bekijken in bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord (Waalweg 9a; parkeren achteraan parkeerplaats Ross Lovell). Het bezoekerscentrum is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Toegang gratis.