Agenda

Theatervoorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië!’

Op woensdag 13 september van 15.00 tot 16.00 uur speelt het Mardini Theater de vrolijke theatervoorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië!’ in het theater van gemeentehuis Ridderkerk, Koningsplein 1. De zaal gaat open vanaf 14.45 uur. Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar bij de balie van de Bibliotheek AanZet en via www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

De voorstelling gaat over Nour. Hij is nieuw in Nederland en komt voor Nederlandse les bij juffrouw Jansen. Nour leert nieuwe dingen over het leven en werken in Nederland. Het is een vrolijke en grappige voorstelling die je iets leert over de verschillen en de overeenkomsten tussen mensen. Met grappige taalspelletjes en bonte kleding. De voorstelling is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar, ouders, nieuwkomers in Nederland of mensen die met deze doelgroep werken. Iedereen met interesse is welkom! Na afloop is er de gelegenheid om betrokken welzijnsorganisaties vragen te stellen.

De voorstelling is geschreven door Nour Mardini en wordt gespeeld samen met Jip Stek. In 2016 is Nour statushouder geworden in Nederland. In Syrië werkte Nour als acteur, regisseur en muzikant. Met zijn voorstellingen wil Nour een nieuwe start maken in Nederland en met zijn passie voor acteren, kinderen, ouders en nieuwkomers een plezierige en leerzame middag bezorgen. Deze voorstelling wordt in heel Nederland op scholen, in bibliotheken, theaters en in asielzoekerscentra gespeeld. 

Vanwege de Week van lezen en schrijven (8 – 15 september) wordt deze theatervoorstelling mogelijk gemaakt door Gemeente Ridderkerk, de Bibliotheek AanZet, Stichting Fonobori en Facet Ridderkerk.