Thema Duurzaamheidsweek: ‘Welk voorbeeld geef jij?’

Van 23 tot 30 oktober 2021 is het Duurzaamheidsweek. Het thema is dit jaar ‘Welk voorbeeld geef jij?’. De week start in Loods 38 in Barendrecht, waar een markt is met vijftien ondernemers die lokale, duurzame producten presenteren. Er zijn twee lezingen en er is een knutselhoek voor kinderen.

De Week wordt afgesloten met de Duurzaam Wonen Beurs in Ridderkerk. Deze is speciaal voor klussers en natuurlijk alle andere geïnteresseerden in duurzame oplossingen in en om het huis.

Het verhaal van Marnix

Marnix (foto boven) woont samen in Bolnes, in een huis uit 1950, dat hij heeft verduurzaamd. “Mijn advies is: begin met kleine stappen.”

“Het begon met mijn energie- rekening. Die was hoog. Toen ik mij verdiepte in de mogelijkhe- den om te besparen, kwam de gedachte om te investeren en verduurzamen. Vanaf de dag dat de spouwmuren geïsoleerd zijn, is de energierekening zoveel lager.”

Marnix’ plan bestond uit zeven stappen. De eerste vijf zijn ge- daan. Inmiddels is bijvoorbeeld ook het dak geïsoleerd en is het enkele glas vervangen voor HR++ glas. “Ik denk dat ik het nu rede- lijk voor elkaar heb. Ik ga nog aan de slag met vloerisolatie en het aanvragen van subsidies.”

Wilt u het hele interview met Marnix lezen? Kijk dan op onzetoekomstisduurzaam.nl. Het programma en alle aanmeldopties van de Duurzaamheidsweek vindt u op onzetoekomstisduurzaam.nl/duurzaamheidsweek.

Foto: Gemeente Ridderkerk